31.1.2023 19:35
Juniorijaosto

Tiedote Tampere Saintsin junioritoiminnasta kaudella 2023

22.1.2023

Tiedote Tampere Saintsin junioritoiminnasta kaudella 2023

Kausi on pyörähtänyt käyntiin ja vihdoin pystymme harjoittelemaan ilman koronarajoitteita. Myös uusia pelaajia on aloittanut eri ikäryhmissä. Lämpimästi tervetuloa kaikille mukaan hyvähenkiseen toimintaan!

Toimintamahdollisuuksia vanhemmille junioreiden harrastamisen mahdollistamiseksi:

  • Järjestämme vanhempainillan 15.2. klo 17.30-18.15 harjoitusten jälkeen Pirkkahallilla. Myös etänä voi osallistua! Linkki tulee myöhemmin.
  • Kesäksi tarvittaisiin muutaman hengen porukka organisoimaan ottelutapahtumia (mm. talkoolaisten vastaanotto ja ohjaaminen), mikäli haluamme edelleen tarjota junnuille hienot tapahtumat.
  • Mikäli sinulla on jokin taito, jota voisit junnujen käyttöön tarjota niin mielellämme otamme panoksesi vastaan.
  • Tuomareita ei ole liikaa Tampereella, joten lajista kiinnostuneet vanhemmat osallistukaa / kannustakaa junnuja osallistumaan tuomarikurssille.

Harjoitukset

Harjoituspaikkoja kauden aikana ovat Tredu Sammonkadun liikuntasali, Pirkkahalli A- ja D-hallit sekä Koivistonkylän ja Pyynikin urheilukentät. MyClub ilmoittautumiset ovat välttämättömiä, jotta valmennus tietää, kuinka paljon treeneihin on tulossa osallistujia.

Harjoittelu tapahtuu pääosin ikäluokittain U11 ja U13 yhdessä sekä U15 ja U17 yhdessä. U17 joukkueen pelaajat harjoittelevat talvikaudella myös yhdessä miesten edustusjoukkueen kanssa.

Kannustamme osallistumaan myös vapaaehtoisiin oheis- / fysiikkatreeneihin ja toki myös harjoittelemaan omatoimisesta ohjattujen harjoitusten ohella!

Helmikuussa Tampere Saints edustusjoukkueen pelinrakentaja kaudelle 2023, Jessie Robbins saapuu Suomeen ja tulee osallistumaan aktiivisesti juniorivalmennukseen.

Jokaiseen joukkueeseen kaipaamme lisää pelaajia! Kannustamme junnuja tuomaan ystäviä kokeilemaan lajia! Avoimia kokeilukertoja toteutetaan aika ajoin, mutta aloittaa voi milloin tahansa.

Talous ja maksut

Seuran ja jaoston talous on vakaalla pohjalla, mikä antaa hyvän pohjan toteuttaa toimintaa. Kauden 2023  kausimaksu on kaikilla ikäryhmillä 550€. Seuran jäsenmaksu on 30€ (huomioikaa, että laskussa on eri tilinumero mitä kausimaksuissa). Kausimaksu laskutetaan neljässä erässä joista ensimmäinen helmikuussa. Olemme ottaneet käyttöön sisaralennuksen, joka on -30 % kausimaksusta 2. ja seuraavista saman perheen Tampere Saints Junioreissa pelaavista lapsista.

Laskutuksen kysymykset voi esittää juniorien rahastonhoitajalle juniorit.rahastonhoitaja@tamperesaints.fi

Kausimaksu sisältää mm. harjoitukset, valmennuksen, peleissä huolto ja urheilujuomat, bussimatkat sekä yhden ruokailun pelimatkalla.

Talkoovelvoite kaudelle on todennäköisesti neljä talkoota / pelaaja. Jokaisen pelaajan on tehtävä määrätyt talkoot, talkoon voi tehdä pelaaja itse tai hänen puolestaan joku toinen henkilö: vanhempi, sukulainen tai kuka tahansa. Talkootehtäviä on monenlaisia, makkaranpaistosta videokuvaukseen, ja niihin opastetaan. Talkoita voi tehdä kaikissa Saintsin ottelutapahtumissa, myös miesten ja naisten peleissä, ja talkoisiin ilmoittaudutaan MyClubissa.

Juniorit ottavat mielellään myös sponsoritukea vastaan, mikä sinulla on idea mahdollisesta sponsorista niin voi vinkata juniorit.johtoryhma@tamperesaints.fiPelikausi

Amerikkalaisen jalkapallon pelikausi ajoittuu touko-syyskuulle. U11 ja U13 -joukkueet pelaavat turnauksissa, joita on arviolta 6-8 pelikauden aikana, 2 ottelua kussakin turnauksessa / joukkue. Tampereella on maksimissaan yksi turnaus.

U15-joukkuee pelaa 7 vs. 7 sarjassa (1- divisioona), jossa on arviolta 6-8 ottelua, joista noin puolet kotiotteluita. U17-joukkue pelaa SM-sarjassa pelimuotoja 11 vs. 11. Alustavien tietojen mukaan sarja olisi kaksinkertainen, eli otteluita on tulossa melko paljon. U17-joukkue on yhdistelmäjoukkue Pori Bearsin kanssa ja on valinnut yhteiseksi nimekseen ”United Kings”.

Matkat vieraspeleihin sekä yksi ruokailu pelireissulla sisältyvät kausimaksuun. Pelimäärät ja sarjojen ohjelmat tarkentuvat kevään aikana, ja niihin saattaa tulla muutoksia kesken sarjan.

Huolto

Tampere Saints tekee yhteistyötä Tampereen Mehiläisen kanssa ja tahojen välille on rakennettu hoitopolku äkillisten vammojen hoitoon. Vammatilanteissa UrheiluMehiläisen ortopedi on konsultoitavissa jokaisen juniorin/juniorin vanhemman toimesta. Konsultaatiot on hyvä tehdä WhatsApp- tai tekstiviestillä alla olevaan puhelinnumeroon, yöaikaisia konsultaatioita pitää välttää.

Suosittelemme Mehiläisen Omaurheilu-sovelluksen lataamista, jossa voi valita urheiluseurakseen Tampere Saintsin. https://www.mehilainen.fi/urheilu-mehilainen/omaurheilu. Täten käytetyistä palveluista kertyy bonusta seuralle.

Seurassa on runsaasti omaa kokemusta kuntoutuksesta liittyen lajinomaisiin vammoihin. Mikäli kuntoutuksessa on ongelmia, niin voi ottaa yhteyttä huollosta vastaavaan.

Päävammojen hoitoon ja ehkäisyyn kiinnitetään erityistä huomiota. Ennen pelikauden alkua SCAT -testit sekä kaularangan ja tasapainon baselinetestit tullaan järjestämään seuran toimesta. Ennen pelikauden alkua tullaan junioreiden vanhemmille jakamaan erillinen tiedote siitä, miten aivotärähdystilanteessa tulee toimia.

Lisätietoja ja kysymykset ville.leivo@tamperesaints.fi

Huollosta vastaava Ville Leivo 050 539 1424

Ortopedi Nikke Partio 040 702 4329

Varusteet

Pelaajalla tulee olla kypärä ja muut tarvittavat varusteet sekä peleissä että harjoituksissa. Seuralla on rajattu määrä kypäriä ja hartiasuojia joita voi vuokrata harjoituskaudella.  Jefustore toimii junioreiden yhteistyökumppanina tälläkin kaudella ja varustevastaavalla on pieni varasto Jefustoren tuotteita myytävänä.

Lisätiedot varustevastaava Ville Leivolta. juniorit.varustevastaava@tamperesaints.fi

Pelipaidat

Juniorit siirtyvät seuran yhteisen ilmeen mukaisiin pelipaitoihin, jotka tilataan yhteistilauksella seuran kautta kevättalven aikana. Pelipaita on omakustanteinen. Seuralla on jonkin verran lainapelipaitoja. Junioreiden pelihousut ovat edelleen valkoiset ja ne hankitaan itse.

Lisenssi ja vakuutus

Jokaisen pelaajan tulee hankkia lisenssi ja vakuutus. Lisenssi on oltava hankittuna ennen ensimmäistä peliä, ilman lisenssiä ei voi osallistua peliin.

Vakuutuksen voi ostaa liiton kautta tai tarkistaa omalta vakuutusyhtiöltä kattaako nykyinen vakuutus jefun tai onko sellainen saatavissa. Kilpailutus kannattaa aina.

https://sajl.yhdistysavain.fi/seurapalvelut/osta_lisenssi/

Pelaajasopimus

Tämän tiedotteen liitteenä on tulostettava sopimus kaudelle 2023. Sopimus tehdään, jotta tiedämme, että pelaajat ja heidän vanhempansa ovat tutustuneet sopimuksessa ja sen liitteessä mainittuihin tärkeisiin asioihin.

Jos haluat lopettaa harrastamisen

Olet lopettanut virallisesti vasta kun olet laittanut omalle joukkueenjohtajallesi sähköpostin, jossa kerrot lopettavasi harrastamisen, ja saanut siihen kuittauksen. Tähän ilmoitukseen mennessä kertynyt kausimaksu ja muut velvoitteet tulee hoitaa. Kerro myös eroatko samalla seuran jäsenyydestä.

 Oikein mukavia hetkiä harrastuksen parissa! Olethan yhteydessä matalalla kynnyksellä, jos sinulle herää kysymyksiä toiminnasta, nuoren harrastamisesta, peleista tai muusta! :)