18.1.2022 19:30
Juniorijaosto

Tiedote Tampere Saintsin junioritoiminnasta kaudella 2022

Kausi on pyörähtänyt käyntiin jo totutusti koronarajoitteiden värittämänä. Toivottavasti tilanne helpottuu pian! Tampere Saints panostaa tällä kaudella erityisesti valmentajien tukemiseen ja kouluttamiseen. Uusia voimia valmennukseen onkin saatu mukavasti mukaan. Myös uusia pelaajia on aloittanut eri ikäryhmissä. Lämpimästi tervetuloa kaikille mukaan hyvähenkiseen toimintaan!

Tämän tiedotteen liitteenä on pelaajasopimus ja siihen kuuluva liite. Pelaajasopimuksia on jaossa treeneissä myös paperisena ja niitä voi palauttaa täytettyinä joukkueenjohtajille / muille seuran edustajille harjoituksissa. Liitettä ei tarvitse palauttaa, vain täytetty lomake.

Seuraavassa tietoa joistakin olennaisista Saintsissa harrastamiseen liittyvistä asioista.

Harjoitukset

MyClub ilmoittautumiset ovat välttämättömiä, jotta tiedämme, ketä ja kuinka paljon treeneissä on osallistujia. Myös valmentajien on hyvä tietää, ketä on tulossa, jotta osaavat suunnitella treenin sisällön.

Kausi 2021 venyi ennätyksellisen pitkäksi ja syksyn treenit aloitettiin suhteellisen myöhään Sammonkadun Tredun harjoituksilla. Pirkkahallin treenit alkoivat 13.12 ja jatkuvat helmikuun lopulle saakka. Saimme uuden vuoron keskiviikkoisin klo 16.15, joka varmasti tuo haasteita sekä pelaajille että valmentajille aikataulullisesti. Tredun treenejä on myös tulossa vielä helmi-maaliskuun aikana, ennen kuin ulkokenttäharjoitukset alkavat Pyynikillä ja Koivistonkylän kentällä. Pyynikin harjoitukset ovat maanantaisin ja Kovistonkylässä ikäryhmästä riippuen ti, ke ja to.

Olemme suunnitelleet U11, U13 sekä U15 joukkueille painiharjoituksia, tämä varmistuu toivon mukaan pian. Talven aikana ei tule olemaan Kissat-hallin harjoituksia. U17 joukkue harjoittelee talven aikana paljolti myös miesten joukkueen kanssa.

Jokaiseen joukkueeseen kaipaamme lisää pelaajia! Kannustamme junnuja tuomaan ystäviä kokeilemaan lajia! Avoimia kokeilukertoja on suunnitteilla.

Pelikausi
Amerikkalaisen jalkapallon pelikausi ajoittuu touko-syyskuulle. U11 ja U13 -joukkueet pelaavat turnauksissa, joita on arviolta 6-8 pelikauden aikana, 2 ottelua kussakin turnauksessa / joukkue. Tampereella on maksimissaan yksi turnaus.

U15, U17 ja U20 joukkueet pelaavat 7 vs. 7 sarjassa (1- divisioona), jossa on arviolta 6-8 ottelua, joista noin puolet kotiotteluita.

Matkat vieraspeleihin sekä yksi ruokailu pelireissulla sisältyvät kausimaksuun. Pelimäärät ja sarjojen ohjelmat tarkentuvat kevään aikana, ja niihin saattaa tulla muutoksia kesken sarjan. On mahdollista, että osa ikäluokista pelaa yhteistyöseurojen kanssa muodostetuissa yhdistelmäjoukkueissa.

Huolto
Tampere Saints on aloittanut yhteistyön Tampereen Mehiläisen kanssa ja tahojen välille on rakennettu hoitopolku äkillisten vammojen hoitoon. Vakuutusyhtiön kanssa ei ole päästy sopimukseen, joten suoraan vakuutusyhtiön kanssa toimivaa hoitopolkua ei ole tässä vaiheessa saatu rakennettua. Kuitenkin vammatilanteissa UrheiluMehiläisen ortopedi on konsultoitavissa jokaisen juniorin/juniorin vanhemman toimesta. Konsultaatiot on hyvä tehdä WhatsApp- tai tekstiviestillä alla olevaan puhelinnumeroon, yöaikaisia konsultaatioita pitää välttää.
Seurassa on runsaasti omaa kokemusta kuntoutuksesta liittyen lajinomaisiin vammoihin. Mikäli kuntoutuksessa on ongelmia, niin voi ottaa yhteyttä huollosta vastaavaan.
Päävammojen hoitoon ja ehkäisyyn kiinnitetään erityistä huomiota. Ennen pelikauden alkua SCAT -testit sekä kaularangan ja tasapainon baselinetestit tullaan järjestämään seuran toimesta. Ennen pelikauden alkua tullaan junioreiden vanhemmille jakamaan erillinen tiedote siitä, miten aivotärähdystilanteessa tulee toimia.
Lisätietoja ja kysymykset ville.leivo@tamperesaints.fi
Huollosta vastaava Ville Leivo 050 539 1424
Ortopedi Nikke Partio 040 702 4329

Varusteet
Pelaajalla tulee olla kypärä ja muut tarvittavat varusteet sekä peleissä että harjoituksissa. Kypärä on selvästi tärkein varuste ja seura suosittelee vahvasti oman kypärän hankkimista uutena ennen ensimmäisen pelikauden alkua. Seuralla on rajattu määrä kypäriä ja hartiasuojia joita voi vuokrata harjoituskaudella. Jefustore toimii junioreiden yhteistyökumppanina tälläkin kaudella ja varustevastaavalla on pieni varasto Jefustoren tuotteita myytävänä.
Lisätiedot varustevastaava Ville Leivolta. juniorit.varustevastaava@tamperesaints.fi
Kaudella 2022 myös juniorit siirtyvät käyttämään 2021 lanseerattuja seuran uusia pelipaitoja ja ne tulee hankkia omakustanteisesti.
Muutamia paikkoja joista voi hankkia varusteita www.jefustore.fi www.soikeegear.fi www.contactsports.se www.jefu.fi

https://fanishop.fi/collections/tampere-saints on myynnissä Tampere Saints fanituotteita ja vaatteita. Jokainen voi tilata haluamansa vaatteet suoraan täältä. Toimitusajoissa on ollut huomattavia eroja.

Talous ja maksut
Saints junioritoiminnan kauden 2021 tulos jäi positiiviseksi, mutta 2022 kauden budjetti vaatii noin kahdeksan uutta pelaajaa ollakseen nollatulos. Junnujen talous on hyvässä kunnossa ja mm. treenivarusteita on hyvin.
Kauden 2022 kausimaksu on kaikilla ikäryhmillä 580€. Seuran jäsenmaksu on 20€ (huomioikaa, että laskussa on eri tilinumero mitä kausimaksuissa). Kausimaksu laskutetaan erissä.
Laskutuksen kysymykset voi esittää seuran rahastonhoitajalle Jarno Jokiselle rahastonhoitaja@tamperesaints.fi
Kausimaksu sisältää mm. harjoitukset, valmennuksen, joukkueenjohtajan palvelut, peleissä huolto, teippaukset ja urheilujuomat peleissä, bussimatkat sekä yhden ruokailun pelimatkalla.

Talkoovelvoitteiden määrä tarkentuu, kun otteluiden määrä sarjoissa selviää. Todennäköinen talkoovelvoite on neljä talkoota / pelaaja. Jokaisen pelaajan on tehtävä määrätyt talkoot, talkoon voi tehdä pelaaja itse tai hänen puolestaan joku toinen henkilö: vanhempi, sukulainen tai kuka tahansa. Talkootehtäviä on monenlaisia, makkaranpaistosta videokuvaukseen, ja niihin opastetaan. Talkoita voi tehdä kaikissa Saintsin ottelutapahtumissa, myös miesten ja naisten peleissä, ja talkoisiin ilmoittaudutaan MyClubissa.
Juniorit ottavat mielellään myös sponsoritukea vastaan, mikä sinulla on idea mahdollisesta sponsorista niin voi vinkata juniorit.johtoryhma@tamperesaints.fi

Lisenssi ja vakuutus
Jokaisen pelaajan tulee hankkia lisenssi ja vakuutus. Lisenssi on oltava hankittuna ennen ensimmäistä peliä, ilman lisenssiä ei voi osallistua peliin tai siitä seuraa joukkueelle häviö ja merkittävä sakko. Vakuutuksen voi ostaa liiton kautta tai tarkistaa omalta vakuutusyhtiöltä kattaako nykyinen vakuutus jefun tai onko sellainen saatavissa. Kilpailutus kannattaa aina.
https://sajl.yhdistysavain.fi/seurapalvelut/osta_lisenssi/

Pelaajasopimus
Tämän tiedotteen liitteenä on tulostettava sopimus kaudelle 2022. Sopimus tehdään, jotta tiedämme, että pelaajat ja heidän vanhempansa ovat tutustuneet sopimuksessa ja sen liitteessä mainittuihin tärkeisiin asioihin. Ennen sopimuksen allekirjoitusta ja palautusta lue liite huolella. SOPIMUS TULEE PALAUTTAA ALLEKIRJOITETTUNA 1.3.2022 mennessä joukkueenjohtajalle.

*Tarvitsemme uusia tekijöitä kotijoukoista! *
• Kesäksi muutaman hengen porukka organisoimaan ottelutapahtumia (mm. talkoolaisten vastaanotto ja ohjaaminen), mikäli haluamme edelleen tarjota junnuille hienot tapahtumat.
• U15 joukkueenjohtajalle on suuri tarve.
• Mikäli sinulla on jokin taito, jota voisit junnujen käyttöön tarjota niin mielellämme otamme panoksesi vastaan.
• Tuomareita ei ole liikaa Tampereella, joten lajista kiinnostuneet vanhemmat osallistukaa / kannustakaa junnuja osallistumaan tuomarikurssille.

Kun lopetat harrastamisen
Olet lopettanut virallisesti vasta kun olet laittanut omalle joukkueenjohtajallesi sähköpostin, jossa kerrot lopettavasi harrastamisen. Tähän ilmoitukseen saakka tulleet laskut ja muut velvoitteet tulee hoitaa. Kerro myös eroatko samalla seuran jäsenyydestä.

Ota yhteyttä mikäli herää kysymyksiä!

Terveisin,
Juniorijohtoryhmä juniorit.johtoryhma@tamperesaints.fi
Joukkueenjohtajat ja valmentajat
Seuran pj Marko Husu marko.husu@tamperesaints.fi